Entreprenør, Kloakmester i Silkeborg, Aarhus

Omfangsdræn

I forbindelse med vi her i Danmark, og specielt i Jylland, får mere og mere regn i løbet af året, så vælger flere husejere at få lavet omgangsdræn for at undgå vand og fugt i kælderen. Du kan læse mere om omfangsdræn her på siden. 

Hvorfor omgangsdræn?

Fugt i kælderen kan være et alvorligt problem, og medføre alvorlige og uoprettelige skader på huset, blandt andet svamp. Det er også muligt at der kommer så meget ind, at der står vand på gulvet i kælderen, hvilket effektivt gør den ubrugelig.

Dette kan blandt andet ske ved at der står vand omkring huset, som enten kan komme fra nedbør eller høj grundvandsstand. En mulig løsning er et såkaldt omfangsdræn.

Det kan konceptuelt sammenlignes med en nedgravet tagrende, som så optager vand der ligger omkring huset. Herefter ledes det videre til en regnvandsbrønd, og derefter til et afløbssystem.

Undgå fugt med et omfangsdræn

Et omfangsdræn bør overvejes, hvis fundamentet suger for meget vand til sig fra den omkringliggende jord. Først bør man dog få en sagkyndig til at undersøge det. Det er muligt at problemerne skyldes en pludselig skade på afløb eller lignende.

Det kan også ske at kombinationen af jordens sammensætning, grundvandet, nedbøren eller husets konstruktion bare er uheldig.

I det tilfælde bør man helt bestemt overveje et omfangsdræn, da det ofte ville kunne løse fugtighedsproblemet i kælderen. Når kælderen er gravet ud, bør man også overveje muligheden for at efterisolere kælderen. At installere et omfangsdræn er en operation der kræver en autoriseret kloakmester.

Dette er Entreprenørfirmaet Torben Svendsen ApS ganske erfaren med, og har udført det mange gange i Skanderborg, Silkeborg, Aarhus og Galten. Kontakt os for en uforpligtende samtale, så vi kan diskutere dit nye omfangsdræn.

Omfangsdræn sikrer din bolig

Alle der har prøvet at få vand i kælderen, og fugt i væggene ved hvor uoverskuelig den efterfølgende process er. Omfangsdræn er med til at sørge for, at din bolig bliver sikret mod de værste regnskyld og våde sommere. I forbindelse med, at man får lagt omfangsdræn, så anbefaler vi også at man får højvandlukke i boligen. 

Kontakt os for mere information

Har du brug for at høre mere omkring omfangsdræn eller ønsker du et uforpligtende tilbud, kan du kontakt os på mobil 40 30 99 55 eller telefon 86 95 45 90. Vi løser i dag både entreprenøropgaver for private kunder og virksomheder, som er placeret i det midtjyske. Her kan bl.a. nævnes byer som Skanderborg, Galten, Silkeborg og Aarhus.

Vi ser frem til at høre fra dig.Læs også også om belægninghøjvandslukkekloakseparering og tv inspektion.

Kontakt os