Entreprenør, Kloakmester i Silkeborg, Aarhus

Omfangsdræn

Fugt i kælderen kan være et alvorligt problem, og medføre alvorlige og uoprettelige skader på huset, blandt andet svamp. Det er også muligt at der kommer så meget ind, at der står vand på gulvet i kælderen, hvilket effektivt gør den ubrugelig.

Dette kan blandt andet ske ved at der står vand omkring huset, som kan enten fra nedbør eller høj grundvandsstand. En mulig løsning er et såkaldt omfangsdræn.

Det kan konceptuelt sammenlignes med en nedgravet tagrende, som så optager vand der ligger omkring huset. Herefter ledes det videre til en regnvandsbrønd, og derefter til et afløbssystem.

Undgå fugt med et omfangsdræn

Et omfangsdræn bør overvejes, hvis fundamentet suger for meget vand til sig fra den omkringliggende jord. Først bør man dog få en sagkyndig til at undersøge det. Det er muligt at problemerne skyldes en pludselig skade på afløb eller lignende.

Det kan også ske at kombinationen af jordens sammensætning, grundvandet, nedbøren eller husets konstruktion bare er uheldig.

I det tilfælde bør man helt bestemt overveje et omfangsdræn, da det ofte ville kunne løse fugtighedsproblemet i kælderen. Når kælderen er gravet ud, bør man også overveje muligheden for at efterisolere kælderen. At installere et omfangsdræn er en operation der kræver en autoriseret kloakmester.

Dette er Entreprenørfirmaet Torben Svendsen ApS ganske erfaren med, og har udført det mange gange i Skanderborg, Silkeborg, Aarhus og Galten. Kontakt os for en uforpligtende samtale, så vi kan diskutere dit nye omfangsdræn.

Læs også om højvandslukke

Kontakt os